MAN TO MASON: A One-Day Adventure
Registration of Candidates. Starting time will vary from venue to venue depending on number of candidates to receive degrees.
8:15 a.m. Registration ends. Candidates, mentors and members take their seats.
8:30 a.m. Class and members welcomed by Grand Lodge Officer-In-Charge. Officer leads Invocation, Pledge of Allegiance and National Anthem.
8:40 a.m. Grand Lodge opens. Officer-In-Charge declares Grand Lodge open and introduces the Entered Apprentice Mason Degree team.
8:45 a.m. Entered Apprentice Lodge opens in short form by Worshipful Master and begins the degree.
9:45 a.m. 30 minute break announced by Grand Lodge Officer-In-Charge.
10:15 a.m. Education program (15 minutes) introduced by Grand Lodge Officer-In-Charge.
10:30 a.m. Fellowcraft Lodge conferring team introduced by Grand Lodge Officer-In-Charge. Worshipful Master opens F.C. Lodge in short form and begins the degree.
11:30 a.m. Education program (15 minutes) introduced by Grand Lodge Officer-In-Charge.
11:45 a.m. Lunch. Grand Lodge Officer-In-Charge dismisses attendees for lunch.
12:45 p.m. Master Mason Lodge conferring team introduced by Grand Lodge Officer-In-Charge. Worshipful Master opens M.M. Lodge in short form and begins the degree.
2:15 p.m. Final Education program (15 Minutes) York Rite Bodies
2:30 p.m. Grand Lodgecloses. Grand Lodge Officer-In-Charge congratulates Class, announces 30 minute break.
3:00 p.m. Scottish Rite opens and begins conferral program.
4:30 p.m. 30 minute break.
5:00 p.m. Shrine opens and begins Ceremonial program.
5:45 p.m. Work concludes. Dismiss class.
[R.W. Grand Master] [One Day Class] [Grand Lodge] [Around the State of the Craft] [Masonic Villages]